Doe mee met de Tiebreak Challenge - KNLTB 125 jarig Jubileum

02 april 2024


Beste leden,

Ter ere van het 125-jarig jubileum organiseert de KNLTB in 2024 de Tiebreak Challenge: een uniek, groots, landelijk toernooi waaraan alle spelers van alle tennis- en padelclubs in Nederland kunnen deelnemen.

Van verenigingen tot centra, groot of klein, de Tiebreak Challenge is voor iedereen. Alle clubs in Nederland kunnen zich aanmelden voor dit unieke toernooi. Ook TPC de Rauwbraken zal hieraan meedoen.

Op zondag 28 april vanaf 11.00 uur worden de voorrondes gespeeld op ons eigen tennispark, waarbij spelers van alle leeftijden en niveaus met én door elkaar heen spelen met een gelijke kans op een ticket voor de finaledag. De finalewedstrijden vinden plaats op het heilige gras van Rosmalen. Daar wil toch iedereen een keer spelen?

Het is een toernooi dat gespeeld wordt in dubbelspelwedstrijden (Tennis en Padel - ook voor de jeugd die met gele ballen speelt) om één gewonnen supertiebreak (10 punten). Dit zorgt voor korte wedstrijden, zodat zoveel mogelijk spelers kunnen meedoen. Om de tiebreaks zo eerlijk mogelijk te maken, starten spelers de tiebreak met een voorsprong of achterstand, afhankelijk van hun eigen niveau en dat van de tegenstander.

Voorbeeld: een koppel met speelsterkte 7 speelt tegen een koppel met speelsterkte 5. Het koppel met speelsterkte 7 begint de tiebreak met een 3-0 voorsprong.

Belangrijk is dat er uiteindelijk één winnend tennis en één padel koppel van TPC de Rauwbraken over blijft, die zich plaatsen voor de landelijke finaledag op zondag 16 juni met winnaars van alle clubs uit heel Nederland. Deze finaledag is op het Libéma Open in Rosmalen.

Zoek een partner en schrijf je in vóór 19 april!
Doe mee! Volg deze link, ga naar inschrijven en kies onderdeel TPC de Rauwbraken (tennis) of TPC de Rauwbraken (padel).

Hou in ieder geval 28 april vrij in je agenda en misschien 16 juni ook alvast ;-)!

Met sportieve groet,

De TTC

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen