Inschrijving Competitie Najaar 2020

04 mei 2020


Dat de voorjaarscompetitie dit jaar niet door is gegaan is voor iedereen wel duidelijk en dat het volgens de KNLTB is verschoven naar de periode in het najaar zal niet als een verrassing komen. Dit betekent, dat we met zijn allen pas in september competitie kunnen gaan spelen. Tijdens deze competitie worden wel de zelfde competitiesoorten en klassenopbouw gehanteerd.  Verder zijn de regels van de najaarscompetitie van toepassing. De indeling wordt gemaakt aan de hand van de actuele rating en is er geen mogelijkheid te promoveren of te degraderen. Teams die aan deze competitie mee willen doen zullen opnieuw moeten inschrijven via www.toernooi.nl; de inschrijving staat open tot 21 juni 2020. Ook staat de inschrijving open voor teams die voor de voorjaarscompetitie niet hadden ingeschreven maar dat nu wel willen doen. Er kunnen niet meer teams ingeschreven worden dan dat er beschikbare banen zijn. Omdat we hier met een nieuwe situatie te maken hebben is volgende regeling eenmalig van kracht.

  • Voor wat betreft eventueel loten voor deelname aan de VJC die in het najaar van 2020 gehouden gaat worden, zien we dit als een nieuwe competitiesoort. Mocht het aantal inschrijvingen het aantal beschikbare plaatsen overschrijden, dan zal ieder team aan de loting mee moeten doen. Er worden geen teams vrijgesteld van loting.
  • Teams die bij de loting in maart 2020 uitgeloot waren voor de voorjaarscompetitie 2020, behouden het recht op vrijstelling van loting voor de voorjaarscompetitie van 2021.
  • Teams die voor de voorjaarscompetitie 2020 ingeloot waren, moeten voor de voorjaarscompetitie 2021 meedoen aan de loting (natuurlijk alleen indien het aantal inschrijvingen groter is dan het aantal beschikbare plaatsen).

Dit besluit is genomen, om voorbeelden als hieronder genoemd uit te sluiten.

  •  “Ons team doet nooit mee in het najaar. Als we nu niet meedoen, vervalt ons recht op vrijstelling loten voor de volgende voorjaarscompetitie. Dit zou niet helemaal eerlijk zijn.”
  • “In het najaar, speel ik altijd in een ander team. Ons VJC team kan in het najaar gewoon niet. Kan ik mijn recht op vrijstelling loten dan niet gewoon behouden voor voorjaarscompetitie 2021?”

De inschrijving staat inmiddels open op toernooi.nl.

Veel speelplezier!

Hans Leijs Bart Huijben

Nieuwscategorieën