Voor een rookvrije generatie

20 september 2023


Op veler verzoek: Op weg naar een rookvrije generatie

 

TPC de Rauwbraken gaat het park (gedeeltelijk) rookvrij maken. Want roken en sport passen niet bij elkaar. Daarom zijn we begonnen met de voorbereidingen om het park vanaf 1 oktober (gedeeltelijk)rookvrij te maken. Dit mede op verzoek van onze leden tijdens de algemene leden vergadering.

 

Gezonde en veilige sportomgeving

TPC de Rauwbraken is een omgeving waar veel opgroeiende kinderen komen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo bieden we iedereen een gezonde en veilige sportomgeving; oud én jong.

 

Sporten is gezond; roken niet

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Met een (gedeeltelijk)rookvrij park dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderendie zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

 

Vanaf 1 oktober zijn wij (gedeeltelijk) rookvrij

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers wel om alleen op de daarvoor aanwezige rookplek op het park te roken en de peuken in de daarvoor bestemde asbaktegel te doven. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De rest van het park, dus ook het terras is rookvrij. We rekenen op uw medewerking om samen met ons te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

 

Met sportieve groet,

Het bestuur

Nieuwscategorieën