Tenniskids

Jarenlang trainden kinderen op dezelfde wijze als volwassenen. Op een hele baan en met de bekende gele ballen. Tegenwoordig tennissen kinderen volgens de Tenniskids methode. Dat betekent dat de oefeningen zijn afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen zodat ze het spel zo snel mogelijk leren spelen. Vanuit het spelen van het spel ontstaat de motivatie om meer te leren.

De verschillende fases die een kind doorloopt zijn Rood, Oranje en Groen. Bij elke fase hoort een andere baangrootte en balsoort. Zo leren kinderen de juiste techniek, kunnen ze al heel jong wedstrijdjes spelen, hebben ze succeservaringen en plezier en ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.

Voor nog meer informatie over Tennis Kids heeft de KNLTB een leuke website: www.tenniskids.nl 

World Tour

Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem, de World Tour en groene competitie. De World Tour bestaat uit een aatal speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis.

Speeldata world tour

Events

Naast de World Tour en de groene competitie zijn er op het gebied van Tenniskids ook vele Events te spelen in Rood, Oranje en Groen.

Events zijn wedstrijdactiviteiten die clubs organiseren en duren een dagdeel. Events zijn laagdrempelig en veel minder prestatiegericht opgezet dan de open toernooien. Voor deze activiteiten geldt het toernooireglement niet.

De KNLTB is ervan overtuigd dat het spelen van wedstrijden de ontwikkeling van onze tennisjeugd stimuleert. Meer wedstrijden spelen zorgt voor meer interesse in de sport en nog enthousiastere kinderen. Daarnaast krijgen de kinderen meer binding met de club. Jeugdtennis wordt op deze manier verslavend leuk en uitdagend!

Op www.tenniskids.nl kun je zoeken naar events die georganiseerd worden.

De data waarop TPC de Rauwbraken events organiseert zijn te vinden in de clubagenda die ook op de website te vinden is.

Meedoen?

Wil je meedoen aan de World Tour of aan een Event of heb je vragen hierover stuur dan een mail naar [email protected]

Downloads

Welkomstboekje-jeugdleden TC de Rauwbraken - def.pdf