Vastleggen bardienst

Ieder lid kan via onze website www.tcderauwbraken.nl, zelf zijn of haar bardiensten vastleggen. Hierdoor is het mogelijk om aan je bardienstverplichting te voldoen op een moment dat jou het beste uitkomt.

Wat heb je nodig?

Hoe werkt het?

Zodra de bardienstplanning open gezet wordt, krijgen alle leden een e-mail. Daarna kun je jouw bardienst(en) voor het nieuwe tennisjaar in gaan vastleggen. Op de website staat een handleiding hoe het vastleggen van de bardiensten werkt.

» Handleiding vastleggen bardiensten

Wat zijn de regels?

 • Ieder lid van onze tennisvereniging tussen de 18 en 70 jaar, is verplicht 3 keer per jaar een bardienst te draaien.
  Voor leden die op 1 januari 70 jaar of ouder zijn en jonger zijn dan 76 jaar, geldt een overgangsregeling:
  • Seizoen 2016/2017 verplicht 1 bardienst draaien.
  • Seizoen 2017/2018 verplicht 2 bardiensten draaien.
  • Vanaf seizoen 2018/2019 verplicht 3 bardiensten draaien.
 • 75+leden mogen op vrijwillige basis bardienst doen.
 • Je kunt jezelf, met je inloggegevens, inplannen voor een bardienst via deze link.
  Ben jij je inloggegevens vergeten, klik dan op "Wachtwoord achterhalen".
  Lukt het niet om op deze manier je Inloggevens te achterhalen, dan kun je nieuwe inloggevens aanvragen bij [email protected].
 • Als je jezelf niet (volledig) inplant, dan worden de (overige) bardiensten door de bardienstplanner toegewezen.
 • Als je bent ingedeeld en je kunt niet op die dag, dan dien je zelf de bardienst te ruilen.
 • Wijzigingen dien je door te geven aan [email protected] Bovendien dien je de wijzigingen in het bardienstenboek achter de bar aan te passen.
 • Als leden bij hun bardienst niet komen opdagen krijgen ze een boete. De boete bedraagt nu nog € 50,00.
Opmerkingen
 • Tijdens toernooien en/of competitiedagen willen we graag meer ervaren leden achter de bar. Indien u weinig ervaring hebt met bardiensten draaien, verzoeken wij u op deze dagen geen reserveringen te maken.
 • Leden die overdag tijd hebben bij voorkeur overdag bardiensten inplannen, omdat de meeste overblijvende gaten in de bardienstplanning overdag vallen.
 • Leden met kinderen die met de World Tour Kids meedoen bij voorkeur hun bardienst(en) inplannen op deze zondagen.
 • Via e-mail wordt je ongeveer 1 maand én 1 week van tevoren bericht, wanneer je bardienst moet draaien. Zorg dus dat je e-mailgegevens correct zijn! Daarnaast staan de bardiensten altijd op de website vermeld.
 • Verkopen van je bardienst is mogelijk. Op deze wijze voldoe je aan jouw bardienstverplichting. Geef via de e-mail aan [email protected] door wanneer je een verkochte bardienst zou draaien en wie hem overneemt. Bovendien dien je de wijzigingen in het bardienstenboek achter de bar aan te passen.
 • Vanaf 1 februari gaan de bardienstplanners de bardiensten voor de maanden april en mei indelen. Als je jouw bardiensten dan nog niet hebt vastgelegd, loop je het risico dat je een bardienst krijgt toegewezen. Dus zorg er tijdig voor dat je jouw bardiensten hebt vastgelegd.

Heb je nog vragen, dan kun je via het volgende e-mailadres contact opnemen met onze bardienstplanners. E-mailadres: [email protected].

Verantwoord alcohol gebruik

Per 1 januari 2014 is de nieuwe Drank en Horecawet in werking getreden en hierin zijn diverse maatregelen aangescherpt die voor Horeca, Supermarkten, Scholen, Sportverenigingen en dus ook voor TC De Rauwbraken van toepassing zijn.

Wat betekent dit voor de leden die bardienst gaan vervullen?

In artikel 7 - Kwalificatienormen en instructie verantwoord alcohol schenken voor barvrijwilligers zijn voor de barvrijwilligers de volgende kwalificatienormen vastgesteld:

 1. Barvrijwilligers zijn tenminste 18 jaar oud;
 2. Zij hebben een instructie verantwoord alcohol (IVA) schenken gevolgd;
 3. Zij staan als lid bij de vereniging geregistreerd;

In verband met punt 2 verzoekt het bestuur en de BarCom aan alle leden tussen 18 en 75 jaar om de Instructie Verantwoord Alcohol (IVA) schenken online te volgen.

De Instructie Verantwoord Alcohol (IVA) schenken is eenvoudig, online in 15 minuten te behalen en ook te gebruiken bij andere verenigingen (Kees Pieterse heeft dit inmiddels met succes uitgeprobeerd!).

Voor wie is dit bedoeld?

Wat je moet weten?

Doe de test

Het IVA certificaat dat je dan via de mail ontvangt moet ook via mail worden doorgestuurd naar: [email protected], zodat je certificaat gearchiveerd kan worden voor een eventuele controle.

Het is volgens de huidige regelgeving gratis, levenslang en overal geldig! Heb je IVA behaald voor een andere vereniging dan verzoeken we je deze ook te mailen naar [email protected].

Bardienstovername

Bij TC de Rauwbraken worden de bardiensten door de eigen (senior) leden gedraaid. Het is de bedoeling dat je zelf 3 bardiensten inplant. Doe je dit niet, dan wordt je door de bardienstplanner ingedeeld.

Indien het niet uitkomt om een bardienst te draaien, zijn er 2 mogelijkheden om dit op te lossen:

 • Je probeert je dienst te ruilen.
 • Je vraagt iemand van het "Bardienst Overname Team" of deze tegen een vergoeding jouw bardienst wil draaien.
  De menukeuze om leden van het "Bardienst Overname Team" in te zien, worden zichtbaar nadat je bent ingelogd.