Trainer

Sinds januari 2011 verzorg ik als zelfstandig leraar de trainingen bij TC de Rauwbraken. De wijze waarop ik les geef, kan variëren en is erg afhankelijk van welk doel de leerling zelf voor ogen heeft met het volgen van tennislessen. Uiteraard is het verbeteren van de tennistechniek de belangrijkste reden.

Voor beginnelingen is het belangrijk dat men snel de basisslagen aanleert: de forehand, backhand en service. Bij het spelen van wedstrijden zal men in het begin ballen slaan die technisch niet goed verzorgd zijn, omdat men probeert elke bal te halen. Na het aanleren van de basisslagen kunnen leerlingen gaan oefenen in het spelen van rally’s hierbij rekening houdend met de juiste techniek van de forehand en de backhand. Hierdoor zal er snel verbetering op treden, met als gevolg het beter spelen van wedstrijden.

Naast het verbeteren van de tennistechniek kunnen ook andere factoren een rol spelen om tennislessen te (gaan) volgen, zoals gezelligheid, bewegen in de buitenlucht, conditieverbetering of het ondernemen van een sociale activiteit. Ook het verbeteren van een specifieke slag kan de reden van het volgen van tennislessen zijn.

Om op voorhand de doelstelling van de tennisles helder te hebben, kan er voor iedereen een tennisles op maat verzorgd worden.

Ik hoop dat ik zowel de jeugd als de senioren kan helpen in het bereiken van hun persoonlijke doelstelling bij het verzorgen van de tennislessen.

Tot ziens op de tennisbaan!

Voor vragen kunt u contact met mij opnemen.

Dave van Zonneveld

Tel: 06-466 21 241

e-mail: [email protected]